Schatgraven in Rijssen!

poster 2013 versie 2

Het gerucht gaat dat onlangs aan de rand van Rijssen scherven zijn gevonden die mogelijk uit de Romeinse tijd stammen. Niet duidelijk is of het om Romeins aardewerk gaat. Misschien wijst de vondst op een oude nederzetting van Tubanten. Er is nog veel onduidelijk. Daarvoor moeten meer potscherven worden opgegraven. Daarom roepen we iedereen in de leeftijd van 4 tot en met 15 jaar op mee te komen zoeken. Om het extra aantrekkelijk en spannend te maken zijn op het terrein veel extra verrassingen in de grond gestopt!

De schatgraafevenement van het Wereldtijdpad vindt plaats op 30 maart van ’s middags 2 tot 5 uur. Meld je aan in speeltuin Braakmanslanden, Keizersdijk 57a in Rijssen. Kinderen van 4-15 jaar betalen € 4,--. Ze kunnen voor dat bedrag naar hartenlust graven (vergeet niet je eigen schepje of lepel mee te nemen!) en krijgen gratis drinken, koek en suikerspin. Er zijn speeltoestellen en een springkussen.

Voor ouders/begeleiders is de toegang tot het evenement gratis. Voor hen is de mogelijkheid ervaring op te doen met schat zoeken met behulp van een gps-apparaat (‘geocaching’) of metaaldetector. Verder kunnen ze meegebrachte archeologische vondsten laten beoordelen door echte archeologen.