Archeologische kijk- & determineerdag op 30 maart 2013

Hebt u wel eens een steen gevonden waarvan u vermoedt dat die door mensenhanden is bewerkt? Of een scherf gevonden in de tuin? Misschien staat er een kannetje op zolder waarvan u de ouderdom niet weet? Neem ze mee naar de Schatgraafdag in Rijssen! Daar staat een team van archeologen voor u klaar om vondsten te beoordelen: Suzanne Wentink (provinciaal archeologe), Marijke Nieuwenhuis (archeologe van Het Oversticht), Kasper van den Berghe (gemeentelijk archeoloog) en Ton Wolf (metaalkenner/archeologiestudent). Zij weten alles van oude bodemvondsten en vertellen het verhaal achter uw vondst.

kijk  determineerdag


Voor kinderen is er een doos met archeologische voorwerpen uit een ver verleden, samengesteld door het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten Overijssel. Door onderzoek kunnen ze er achter komen wat het voorwerp is geweest en hun bevindingen als een echte conservator noteren.

Meer informatie? Neem contact op met: Judith Jansen, depotbeheerder van het provinciaal archeologisch depot, tel. 0570-644173 of judithjansen@oversticht.nl.
Locatie: speeltuinboerderij Braakmanslanden, Keizersdijk 57a, Rijssen, tel. 0548-518816. Tijd: 14.00 – 17.00 uur.