Opening wandellus Holterberg

Dick Buursink, gedeputeerde van de provincie Overijssel, heeft Lus Holterberg, het eerste deel van het Wereldtijdpad, officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde op het 'Rode Plein' in het hart van Holten. Hij kreeg er assistentie bij van niet minder dan Napoleon Bonaparte die na zijn mislukte tocht naar Rusland toch eindelijk wel eens op het Rode Plein wilde staan.

Voorafgaand aan de openingshandeling woonden meer dan honderd genodigden een bijeenkomst bij in zalencentrum 'De Biester'. Initiatiefnemer en projectleider Floor Looy schetste de stand van zaken en de vervolgactiviteiten met betrekking tot de 'uitrol' van het Wereldtijdpad. Burgemeester Bort Koelewijn van Rijssen-Holten verwelkomde het Wereldtijdpad en ging in op het belang van de nieuwe toeristisch/recreatieve attractie voor zijn gemeente en de wijde omgeving.

Sabine van den Hoeven en Gerjanne Dannenberg, twee prijswinnaars van de WTP-essaywedstrijd 2008, lazen hun winnende verhaal voor over respectievelijk jaarpaal 1899 en jaarpaal 1584. Na de uitreiking van de hoofdprijzen ging Dick Buursink o.a. in op de rol van Overijssel in de historie van ons land.